Elokuvakerho Kino Iglu
Suomeksi In English - Festarit 2018 Kino Iglu Facebookissa

Uutiset

Katariina Lillqvistin näyttelyn avajaiset 1.10. klo 17.30 Karkkilan kirjastossa. Tervetuloa!

18.09.2018 09:10

Kino Iglun elokuvafestivaalit käynnistyvät Katariina Lillqvistin näyttelyllä 1.-12.10. (ma-to klo 9-19 ja pe klo 9-17) Karkkilan kirjastossa. Esillä on kansainvälisesti tunnetun animaattori Lillqvistin installaatio, joka pohjautuu hänen kuunnelmaansa ja animaatioelokuvaan Radio Dolores vuodelta 2016. Näyttelyyn on vapaa pääsy ja se järjestetään yhteistyössä Kirjaston (elämyspolku) kanssa.

Radio Dolores kertoo Aaltosen kenkätehtaan elämästä Tampereella 30-luvun lopulla, kun Espanjan sota mullisti monen työläisperheen arjen. Vuokrakasarmin vintillä sijainnut laiton radioasema sai nimekseen Radio Dolores legendaarisen espanjalaisen sotareportteri Dolores Ibarrurin mukaan, ja vaikka sen lähetysaika jäi lyhyeksi, ulottui sen vaikutus vielä kolmeen sukupolveen asti.

Katariina Lillqvist tunnetaan rajoja rikkovana taiteilijana, joka on tuonut Suomessa nukkeanimaation taiteenlajina suuren yleisön tietoisuuteen. Hänen animaatioitaan ovat mm. Kamarihaikara, Tyttö ja sotamies, Uralin perhonen ja Radio Dolores, jotka nähdään Kino Iglun festivaalien varsinaisena elokuvapäivänä 13.10. Karkkilasalissa. 

 (Festivaalien elokuvanäytöksiin 13.10. saa ennakkolippuja näyttelyn avajaisissa ja Aito Kullasta.) 

Tiedustelut: mika.latti@karkkila.fi/ 044-467 54 42 ja www.kinoiglu.fi

kutsu-01
Tervetuloa!

Ennakkolippuja saatavilla Aito Kullasta (Karkkila)

17.08.2018 11:04
JULISTE_ehdotus15-01-01
Ennakkolippujen myynti on alkanut.

KINO IGLUN ELOKUVAFESTARIT 1.-13.10.2018

14.06.2018 14:17

Elokuvakerho Kino Iglu järjestää elokuvafestarit 1.-13.10. Karkkilassa. Toisen kerran järjestettävässä tapahtumassa on tarjolla kansainvälisesti menestyneen animaattorin Katariina Lillqvistin näyttely ja tarinatyöpaja Karkkilan kirjastossa. Lillqvistin festivaaliosuus perustuu hänen tekemäänsä animaatioon ja kuunnelmaan Radio Dolores ja on suunnattu kirjaston nuorten elokuvaviikon ja elämyspolun hengessä yhteiskoulun oppilaille.

Näyttely ja animaatiot ovat myös yleisön nähtävissä.

Festivaalien elokuvatarjonta on keskitetty lauantaille 13.10. Karkkilasaliin, missä esitetään Katariina Lillqvistin animaatiosarjan lisäksi Seppo Rustaniuksen Punaiset esiliinat ja Jakov Protazanovin mykkäelokuva Aelita: Queen of Mars. Mykkäelokuvan tulee säestämään suomalainen Cleaning Women. Yhtye tunnetaan sähköisesti vahvistetuilla kodinkoneilla soitetusta musiikistaan ja livesäestyksistään Sodankylän elokuvajuhlilla, Mexico Cityssa ja Tromssan elokuvajuhlilla.

Elokuvanäytöksissä on tuttuun tapaan esittelijävieraita ja myös yllätysnäytökset ovat mahdollisia. Festivaali järjestetään yhteistyössä Karkkilan nuorisopalvelujen, kirjaston ja työväenopiston kanssa. Festivaalia on tukenut Suomen Kulttuurirahaston Uudenmaan rahasto.

Festivaalien aikataulut julkistetaan elokuussa.

Tiedustelut: mika.latti@karkkila.fi/ 044-467 54 42 ja www.kinoiglu.fi

 leffajulkka21-01-s
Festarijuliste

Suomen kulttuurirahaston Uudenmaan rahasto myönsi Elokuvakerho Kino Iglulle avustusta 5000 euroa

08.06.2018 11:43

Suomen kulttuurirahaston Uudenmaan rahasto myönsi Elokuvakerho Kino Iglulle avustusta 5000 euroa. Kiitos! Järjestämme elokuvafestivaalit 1.-13.10.2018 Karkkilassa.

Uudenmaan maakuntarahasto LOGO

Kino Iglun näytöksiin voi saada lippuja Kaikukortille

06.06.2018 13:43

 

Kino Iglun näytöksiin voi saada lippuja Kaikukortille. Kysy Kaikukortista Karkkilan kaupungin etsivästä nuorisotyöstä tai Karviaisen palvelupisteistä.

 

 

kaikukortti_logo

 

Kino Iglun kevätkausi päättyi Calamari Unionilla

21.05.2018 16:55

Kino Iglun vuoden 2018 kevätkausi päättyi lauantaina 19.5. Aki Kaurismäen Calamari Unionilla. Kino Iglun mokkapalojen myyntijohtajanakin tunnetun akateemikko Kaurismäen kanssa elokuvaa saapuivat esittelemään siinä esiintyvät Mato Valtonen ja Sakari Kuosmanen. Heidän lisäkseen vaelsi muutama Frank ja 140 katsojaa armottomasta keväthelteestä huolimatta elokuvan Eldoradoon, Karkkilaan.

Esittelijäkolmikko alusti elokuvaa käymällä läpi sen syntyhistoriaa ja merkitystä omalle elämälleen. Vuodesta 1985 on totisesti kulunut aikaa ja nyt, vuosikymmenten jälkeen, Calamari Union on osoittanut merkityksensä ja vaikuttavuutensa. Tästä esimerkkinä elokuvan jälkeen pidetyssä kyselytilaisuudessa paikalle saapuneet Frankit – Martela, Mäntymäki , Ranta ja Leppänen – jotka olivat päätyneet Calamarin Unionin johdosta pohtimaan minuutensa syvimpiä kysymyksiä ja vaihtamaan etunimensä elokuvan hengessä  Frankiksi. Tätä tuskin osattiin elokuvaa tehdessä odottaa.

Esittelyn ja elokuvan lisäksi näytöksessä kuultiin myös Sakari Kuosmasen ja Mato Valtosen musisointia.  Rakkauden haudalla, Pariisi ja Suuret setelit sekä muusikoiden yhteisesitys,  Kuka mitä häh? sai yleisön herkistymään ja hyvälle tuulelle.

Kino Iglun toiminta jatkuu syksyllä.

2_6
Esittelijät ja Frankit

 

Aki Kaurismäki, Sakari Kuosmanen ja Mato Valtonen esittelevät kevätkauden päätöselokuvan Kino Iglussa!

02.05.2018 09:14

Aurinkolasit kannattaa kaivaa esiin, sillä Kino Iglun kevätkausi päättyy häikäisevästi Aki Kaurismäen elokuvaan Calamari Union (1985). Elokuva on tarina kuudestatoista miehestä, kaikki nimeltään Frank lukuun ottamatta yhtä Pekkaa, jotka yrittävät päästä Kalliosta Eiraan. Monet heistä sortuvat matkalla, mutta pääseekö kukaan lopulta perille? Vai onko Eira vain tuntematon unelma, kuten Ithaka oli Odysseukselle. Joka tapauksessa Frankit käyttävät aurinkolaseja.

Filmiltä näytettävän elokuvan tulevat esittelemään Kino Iglun kevätperinteiden mukaisesti ohjaaja Aki Kaurismäki ja kaksi Frankiä eli Sakari Kuosmanen ja Mato Valtonen. Aki Kaurismäki on vuoden aikana niittänyt mainetta uusimman elokuvansa Toivon tuolla puolen kanssa. Akateemikko Kaurismäki on palkittu myös elämäntyöstään arvostetulla Medalla de Oro -kunniapalkinnolla. Elokuvantekijöistä palkinnon ovat aiemmin saaneet sellaiset legendat kuin Luis Buñuel, Manoel de Oliveira ja Michael Haneke. Palkinnon myöntää vuonna 1880 perustettu Círculo de Bellas Artes de Madrid, joka on Espanjan arvostetuimpiin kuuluva yksityinen taideorganisaatio.

Sakari Kuosmanen ja Mato Valtonen tunnetaan useista rooleistaan Aki Kaurismäen elokuvissa sekä laulajina ja muusikkoina yhtyeistä Leningrad Cowboys ja Sleepy Sleepers.

Kino Iglun elokuvaesitys lauantaina 19.5. klo 16 Karkkilasalissa (Anttilankatu 2-4) Liput: 9 euroa

Ennakkoliput: Aito Kulta (Tammelantie 8, Karkkila). Lippuvaraukset: www.kinoiglu.fi

kino_iglu_2018_Calamari Union_juliste uusi Testitesti
Calamari Union

 

Suomen hauskin mies esitettiin Kino Iglussa

23.04.2018 16:59

Kino Iglu esitti lauantaina 21.4. Heikki Kujanpään tuoreen elokuvan Suomen hauskin mies. Karkkilalaisen Kujanpään lisäksi elokuvaa saapui esittelemään sen pääosan esittäjä ja monesta ikimuistoisesta roolista tuttu mestarinäyttelijä Martti Suosalo. Alunperin myös toisen käsikirjoittajan, Mikko Reitalan, piti olla paikalla, mutta tämä peruuntui.

 

Esittelyssään Kujanpää ja Suosalo painottivat erityisesti elokuvan historiallisia taustoja. Vuoteen 1918 ja Suomen sisällissodan aikaiselle punavankileirille sijoittuva Suomen hauskin mies nojaa vahvasti tositapahtumiin, mutta kertomus itsessään on fiktiota. Se ei siten ole kenenkään elämäkertaelokuva tai kuvaus mistään tietystä historiallisesta tapahtumasta vaan eri lähteistä yhdistelty tarina.

 

Karkkilasalista 280 täyttänyt Suomen hauskin mies on yhtä elokuvaa vaille valmiin kevätkauden toistaiseksi eniten yleisöä kerännyt näytös eikä ihmekään. Kuten elokuvan apulaisohjaaja Jouni Mutanen on todennut Kujanpään elokuvasta: ”Suomen hauskin mies oli jo elokuvakäsikirjoituksen luettuani niin mahtava kokemus, että olin pari päivää ihan laukalla. Ja laukka vain kiihtyi seuratessani kesän aikana ohjaajan, näyttelijöiden ja taiteellisen ryhmän millintarkkaa taontaa, kun tekstiin puhallettiin henki. Suomen hauskin mies on kirjoitettu samaan kiveen kuin muutkin aikaa kestävät napakympit.”

 

Kauden päätöselokuva Calamari Union esitetään 19.5. kello 16 Karkkilasalissa. Paikalla elokuvaa esittelemässä ovat Aki Kaurismäki, Mato Valtonen ja Sakari Kuosmanen.

 

1_4
Martti Suosalo ja Heikki Kujanpää

 

Uutuuselokuva Suomen hauskin mies Kino Iglussa! Esittelijävieraina Martti Suosalo, Heikki Kujanpää ja Mikko Reitala!

04.04.2018 11:45

Uutuuselokuva Suomen hausk in mies Kino Iglussa! Esittelijävieraina Martti Suosalo, HeikkiKujanpää ja Mikko Reitala!

Kino Iglussa esitetään maaliskuussa 2018 ensi-iltansa saanut elokuva Suomen hauskin mies, jonka on ohjannut Heikki Kujanpää. Karkkilassa asuva Kujanpää on monipuolisella urallaan ohjannut ja käsikirjoittanut elokuvia, kuten Pieni pyhiinvaellus ja Putoavia enkeleitä sekä tv-tuotantoja, k     uten Joulukuusivarkaat ja Taskuparkki. Hänet tunnetaan myös teatteriohjaajana ja näyttelijänä.

Kulunut vuosi on ollut Kujanpäälle supervuosi. Onhan hän ohjannut j a käsikirjoittanut televisiosarjan Donna sekä elokuvan että teatteriversion Suomen hauskimmasta miehestä.Teatteriversiota esitetään edelleen Helsingin Kaupunginteatterissa.

Suomen hauskimmassa miehessä kuolemaan tuomitut vangit valmistavat näytelmän vartijo idensaja saksalaisjoukkojen komentajan viihdyttämiseksi, saadakseen uuden oikeudenkäynnin. Teatterilaisten joukkoa johtaa Suomen hauskimmaksi mieheksi mainittu Toivo Parikka. Pienet inhimilliset teot saavat suuren merkityksen ja mustan huumorin sävyttämän elokuvan komedia kumpuaa sieltä mistä suurin tuskakin: kuolemanpelosta ja epäoikeudenmukaisuudesta. Näyttelijöinä elokuvassa ovat mm. Martti Suosalo, Leena Pöysti, Jani Volanen, Paavo Kinnunen, Panu Vauhkonen, Jussi Lehtonen, Petri Kaukoranta ja Karri ”Paleface” Miettinen.

Elokuvan tulevat Kino Igluun esittelemään pääosannäyttelijä Martti Suosalo, ohjaaja ja
käsikirjoittaja Heikki Kujanpää  ja käsikirjoittaja Mikko Reitala. Elokuvanäytös järjestetäänyhteistyössä Kinotourin kanssa.

Jonottamisen välttämiseksi lippuja kannattaa ostaa ennakkoon Karkkilan Aito Kullasta.

Liput 9€. Kesto 103 min. K12

Suomen hauskin mies Kino Iglussa la 21.4. klo 16 (Karkkilasali, Anttilankatu 2-4)
Tiedustelut: Mika/044-467 5442

suomen_hauskin_mies_21_4_juliste-ehdotus-01
Suomen hauskin mies

 

Kohtalo esitettiin Kino Iglussa 24.3.

26.03.2018 14:51

Kino Iglu esitti lauantaina 24.3. Youssif Chahinen Kohtalon Esa Salovaaran esittelemänä. Salovaaran esittely painotti Kohtalon sijasta ohjaaja Chahinea, tämän elämää ja taustoja. Kristilliseen perheeseen Aleksandriassa syntynyt Chahine oli arabialaisen elokuvan tärkeä innovaattori, joka usean vuosikymmenen mittaisellaan urallaan tarttui rohkeasti vaikeampiinkin aiheisiin pitäen lujasti ihmisyydestä kiinni. Kino Iglussa esitetty Kohtalo onkin eräänlainen heijastuma tästä: 1100-luvun Andalusiassa tuomari Averroes taistelee rakkaudella ja ymmärryksellä ympärillään olevaa vihaa ja suvaitsevattomuutta vastaan.

 

Lauantaina 21.4. Kino Iglu esittää karkkilalaisen Heikki Kujanpään tuoreen elokuvan Suomen hauskin mies. Ohjaaja Kujanpään lisäksi näytöstä esittelemään saapuvat näyttelijä Martti Suosalo ja Mikko Reitala.

 

Esa Salovaaran haastattelu
1_s
Esa Salovaara

0 - 1 - 2 - 3 -